ponedeljek, 20. april 2009

Srečanje , nakit, maček

V soboto je bilo srečanje v Velenju. Otočanke smo se imele super lepo. Vreme je bilo dobro, prostor za srečanje super. Organizatorke so se res potrudile in priredile srečanje, ki ga ne pozabiš.To je bilo moje drugo srečanje in sem srečna, da sem se ga lahko udeležila.
Imeli smo par delavnic in gostjo s katero smo barvali.Na delavnicah pa smo izdelovali nakit. Jaz sem se prijavila za izdelovanje kvačkanih ogrlic a la Atenka.Hotela sem se prepričati, če jaz to res ne znam . Saj teorija je jasna, pri izvedbi pa se vse"zakvačka".Atenka je zelo prijazno razlagal in kazala, tudi 3 vrstice mi je naredila, jaz pa "bukova" še vedno ne znam. Bi rekla da kvačkam tako v "rikverc"- naredim eno vrstico(bravo), naredim drugo(polomija)- paraj.
Zato sem se doma odločila, da poskusim naredit ogrlico a la Nanca.Nastalo je tole
Poskusila sem tudi drugačno nakitkanje.Načrt sem našla na internetu.Je enostaven ,ampak lepo izgleda.Malo sem ga spremenila in namesto 3 perlic v sredini dala samo eno večjo.Nastala je takale zapestnica.
Med delom se mi je nitka začela cufat in potem sem nekaj prepletala ,vezala in napeljevala drugo. Tako da ni najlepša, ampak druga bo že boljša.
Pokažem vam še mačka v žaklju- ptička.
Ker jaz ptička ne znam naredit, sem naredila škatlo sptičkom in vanjo dala ogrlico. Upam, da je bila prejemnica vesela.
Toliko za danes, naslednjič pa bodo najbrž kakšne voščilnice za pokazat. Na poti v Velenje sem se namreč ustavila v Celju in nakupila veliko papirjev.

10 komentarjev:

 1. Čudovit nakit si naredila in škatlica je fanastična! Verjam, da je prejemnica bila zelo vesela, vsaj jaz bi bila! lp, Moni

  OdgovoriIzbriši
 2. Za začetek je tvoj nakit več kot lep. Kaj šele bo, ko boš že v tem domača :)
  Škatlica je pa kjuti :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Super škatlica in ogrlica, mama je zelo vesela. :) Nakit je pa tudi krasen.
  Lp, Nataša.

  OdgovoriIzbriši
 4. Škatlica je tudi meni všeč, saj je tako ali tako bistvo, da je nekaj ptičkastega, kajne :)
  Kvačkarije ala Nanca si osvojila, tiste ala Atenka pa verjamem, da boš tudi. Saj ti vse slej ko prej uspe, česar se lotiš.

  OdgovoriIzbriši
 5. U, škatlica me je krasna. Ptičke imam že itak rada, tale tvoj je pa naravnost čudovit.Tina

  OdgovoriIzbriši
 6. Kvačkanje ti pa gre!!
  Mi je pa čudovita tista ogrlica, ki si jo dala v ptičjo škatlico?

  OdgovoriIzbriši
 7. Hvala za pohvale, dekleta res ste zlate.

  OdgovoriIzbriši
 8. Kljub temu, da ti ni ŠE uspelo pogruntati ogrlico a la Atenka, pa si naredila krasno kvačkano a la Nanca in pa zapestnico. Škatlica je pa sploh enkratna.

  OdgovoriIzbriši
 9. Tale ptičkasta škatlica pa je WAW!

  OdgovoriIzbriši