ponedeljek, 7. september 2009

Prvi šok je mimo!

Tokrat me je pa začetek šole rahlo vznemiril in precej utrudil.Sem prav vesela, da smo zvozili prvi teden šolskega leta. Nekaj bo še potrebno, ampak glavnina je mimo.
Moja najstnica je začela hoditi v gimnazijo in tam so bili problemi. Od seznamov za knjige, ki sploh niso pravilni do rabljenih in novih učbenikov ter delovnih zvezkov, ki se jih ne dobi.Mimo sestanka , ki je bil že četrti dan šole in tako naprej.
Tudi sin je začel spet hoditi v šolo, ampak tam ni bilo šokov. Na ljubo staro osnovno šolo smo že navajeni, tam gre vse bolj počasi.Ampak sin je dobil leče za oči.Tega sem se bala in zdaj vidim, da upravičeno.Sin je star 10 let, zelo priden , kar se tiče nošnje očal in hitro"skapira" kaj hočemo od njega, ampak leče so pa oba sesule. V ponedeljek sva šla na uvajanje za leče. Dve debeli uri je dajal leče notri in ven in jih čistil in pospravljal. Tako obvladamo!V torek pa sva doma leče vstavila- super"laufa", ko pa sva jih hotela vzeti ven-misija nemogoče.Po dveh mučnih urah, zame in zanj, sva se napokala v avto in ob 22.30 odšla na očesno kliniko, da so vzeli leče ven.V sredo- novo uvajanje pri optiku. Doma spet poskušanje in hvala bogu sva oba "skapirala" stvar- tako , da nama zdaj "laufa". Hvala bogu:):)
No dosti teženja.:):):)Nekaj sem tudi ustvarjala.
Kuvertica za mojo drago sestro, ki je včeraj praznovala rojstni dan. Vse najboljše tudi tukaj draga T.
Pa še dve poročni mi je uspelo narediti.

16 komentarjev:

  1. Krasne barve, lepo pobarvano, enkratno sestavljeno, zanimivi papirčki!
    Lepo kuverto in čestitki si naredila!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mhmh kako luštne, pri zadnji mi je zel ovšeč način zapiranja. Mogoče tudi jaz poskusim!

    OdgovoriIzbriši
  3. Alenk, najprej moram pohvalit čestitko za sestro in seveda tudi obe poročni - res so krasne!

    Glede leč pa ti lahko samo prišepnem, da so zakon - sploh pri športu in v grdem vremenu. :-)) Najlažje pa jih spraviš ven - vsaj jaz - če jih najprej z prstom potisneš v notranji kot oči in potem se same na tako malem prostoru prepognejo, ti pa jih samo potegneš s prstom ven in hop v posodico z njimi. Meni osebno veliko lažje, kot pa tisti njihov priporočen postopek, da lečo na sredini očesa zgrabiš z obema prostoma in jo vzameš ven - sem imela na začetku vsakič občutek, da si bom oko iztaknila. ;-))

    OdgovoriIzbriši
  4. Suzy hvala za nasvet, trenutno kar gre, če pa se bo zalomilo bomo poskušali pa še tako. Nočem preveč zmesti tamalega. Še enkrat hvala!

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je tudi zapiranje zadnje skočilo v oči! Super so!

    A že tako mladi lahko dobijo leče? Nisem vedla. No, v resnici me tud ni zanimalo :)
    Če te potoložim, sva se pred časom se mojim bratrancem, ki ima 30+ let, z njegovo ukvarjali celo večnost, da je uspel spraviti leče v/iz oči. Pa obe nosiva leče in sta nama teorija in praksa čisto znani, pa ni in ni šlo. Enostavno se mora navadit. Saj največji problem je po moje, ker se pač dodatkneš očesa - dokler tega nisi navajen, je res zoprno. Ko se pa navadiš, pa mala malca, gre tudi brez ogledala :) Tudi jaz sem imela probleme ta prvi mesec, le pogumno naprej!

    OdgovoriIzbriši
  6. Pri vsem dogajanju, si naredila pa izjemno lepe stvari! Ful so mi všeč barve pri vse in kuverta je prav fenomenalna. Želim vam, da bi se vode čimprej umirile.

    OdgovoriIzbriši
  7. Tele poročne so mi pa noro lepe, še posebej zadnja je zakon, čeprav tudi ostale ne zaostajajo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Spet čudovite stvari izpod spretnih prstov mojstrice. To lahko rečem z gotovostjo, saj so tvoji izdelki fantastični.

    OdgovoriIzbriši
  9. Lepe čestitke :) Otroka pa se bosta tudi poštimala, hčera na se bo počasi ujela na novi šoli, sine pa tudi na trenutni. Kot vem, ta teden še urnike postavljajo in spreminjajo :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Itak je vse krasno kar narediš, ampak kuvertica je pa u ibr fajn. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Uf, upam, da so težave z lečami mimo. Tudi jaz jih občasno nosim in mi ji zmeraj problem. :( Ena fajn nadloga, bi rekli.
    Kuverta in voščilnice pa so ... phjuuuu, saj nimam besed! Fenomenalne!

    OdgovoriIzbriši
  12. Kuverta in voščilnici - lepe barve, lepo pobarvane - prav šik.
    Tudi nosim leče, pa se mi včasih oči prav fejst posušijo, tako da se elče nočejo nikamor prestavit. Leče pa vedno dajem iz oči tako, da z zgornjo in spodnjo veko zaobjamem lečo in jo stisnem, pa sama skoči ven. Malo čudno se čuje ;)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hvala za pohvale in še večja hvala za nasvete v zvezi z lečami. Zdaj vem , da vsak najmanjši trik lahko pomaga- hvala vam zlate ste!

    OdgovoriIzbriši
  14. OH MY !!! These are all just so lovely!!Love the colors the images and all the details are wonderful.. Beautiful work!!
    Hugs, Linda

    OdgovoriIzbriši
  15. Ja kaj naj rečem...krasne lepote so vse po vrsti!

    OdgovoriIzbriši
  16. Fantastično, zelo všeč! Lp, Moni

    OdgovoriIzbriši