sreda, 17. marec 2010

Trening

Na blogih z nakitom in tudi na naših (pri McCrafty in Renati na Malo ustvarjalno) sem videla zelo lepe obeske . Narejeni so bili s šivanjem perlic v tehniki peyote. Hudo, to moram poskusit. Ampak kako?
Najprej poskusi z navadnimi perlicami- polomija. Potem na internet, kaj delam narobe, zakaj je vse vegasto, ne stoji v vrsti, kot na drugih slikah.To mora biti trdno. Moje pa kot ena želatina:):)

Aha, rabim prave perlice- delica. Hitro naročim perlice. Ampak jaz bi pa že poskušala delat take obeske:):) Pa se spomnim na Hama perlice. Joj, to je sila uporabna zadeva za nas ustvarjalke. Prvič sem jih po nekaj leti ven zbezala, ko sem rabila ročajčke za predalnik.Na perlico sem nataknila razcepek in potem pritrdila vse na predal. Bila sem zelo ponosna na to mojo pogruntavščino.
Tako sem se spomnila hama perlic in začela- seveda čisto na napačnem delu. Potem sem malo povprašala naše blogerice, ki to obvladajo. Ampak , ker imam pa vseeno preveč časa in sem tako zelo nestrpna, sem seveda še brskala po netu. Ker nisem nič našla, sem bila jezna, kot ris. Pa se javi moj sin:"Mami pejd na Youtube". Hvala bogu, da imamo otroke :):):)
Našla sem super filmček v dveh delih , sicer v italjanščini , ki je ne razumem ama niente, ampak je bilo tako lepo prikazano, počasi in natančno, da sem še jaz "zakapirala".
Nastal je takle obesek. Ne , ne dekleta to ni tisto zoprno nagradno vprašanje na netu- Koliko trikotnikov vidite? :):)
To je moj obesek iz hama perlic
Naredila sem dvojnega - takega "debelega" in to je druga stran
Zdaj pa komaj čakam , da pridejo delica perlice. Medtem, pa bom še malo vadila peyote s hama perlicami, ker jih imam veliko in ker vaja dela mojstra :):):)

14 komentarjev:

  1. Frajerka si! Prav dobro si pogruntala in dober material za trening si izbrala!

    OdgovoriIzbriši
  2. Fajn trening! Deluje tako 3D kot piramida. :) Jaz sem tudi enkrat gledala ta peyoti stitch pa me ni prepričal. Nekako sem preveč živčna za take zadevice. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. O dobro si se znašla :)...bom uporabila tole idejo, ko bom spet kaj novega bom na ta način probala, ker delica perlice so v primerjavi s hama, tako kot če primerjaš ljudi z mravljami ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Že s hama perlicami ti gre super in verjamem, da ti bo šlo tudi s pravimi. Komaj čakam :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Tole je bil pa pravi podvig in super ti je ratalo naredit obesek. Bravo. Barve so mi pa zelo všeč.
    Verjamem, da jih bo nastalo še veliko.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ojej...ti si čisto nora!
    V pozitivnem smislu, seveda.
    Dober trening, ki obeta še boljše generalne izvedbe.

    A vidiš....E je na koncu.

    OdgovoriIzbriši
  7. Super ti gre in dobro si se znašla ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. če tisto nagradno vprašanje o trikotnikih ni vprašanje... smem vseeno nekaj vprašat? česa pri bogu se ti NE lotiš? (odgovori, ki bi spominjali na likanje, pranje zaves ali iskanje izginulih štumfov ne štejejo) :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  10. Sem se zmotila in pišem še enkrat.Najprej hvala vsem za pohvale.
    Mojca -MKA sem preveč radovedna in rada ustvarjam kaj novega ,z novimi materijali in z novimi tehnikami.Zato ti zagotavljam, da bo še veliko novosti pri meni:):):)

    OdgovoriIzbriši
  11. ulalala....mene pa tele delica perlice še niso not potegnile....ampka pri vsej zalogi hamaperlic bi pa probala :-)))
    hvala za super idejo pa še kakšno nared iz hama perlic preden tiste miniaturce dobiš :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Dobro si se spomnila, da si uporabila hama perlice in super ti je uspelo.
    To je tudi na mojem spisku, da se enkrat naučim. Delica perlice že imam, ampak nikoli ni dovolj volje. :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Hehe, tudi jaz se še nisem spoprijela s temle prepletanjem in sem si isto rekla - ko bom prvič poskusila, bodo hama perlice ravno prave za to :))) Dobro ti je ratalo!

    OdgovoriIzbriši
  14. Dobro si se znašla in nastal je prav dober obesek! Kakšen bo šele iz pravih perlic...

    OdgovoriIzbriši