sobota, 03. april 2010

Barvanje pirhov in.....

Letos sem se odločila, da bodo naši pirhi pobarvani s čebulnimi olupki. Pred dnevi , pa mi je sodelovka povedala, kako se naredi tudi lepe vijoličaste pirhe. Farmacevtke so še prej, ko ni bilo na voljo barv za pirhe(zdaj je tega toliko, da boli glava) , uporabljale za barvanje Gentiano violet. To je tista vijoličasta tekočina s katero so včasih namazali usta tistim, ki so imeli kakšne razjede(afte, ali podobno) v ustih. Ta tekočina je razkuževala in pospešila celjenje . Ampak je tudi vse napacala vijoličasto in je dolgo ostala na koži:):):)
Danes sem nekaj jajc jih dala kuhat v veliko olupkov navadne in rdeče čebule.
Nekaj pa sem jih poskusila obarvati z gentiano violet. So mi všeč - oboji:):):)
Potem , pa sem začela pospravljati, najprej olupke in ...........V tistem mi je kapnilo!!!!!Poskusila bom narediti malo postaranega papirja. Seveda sem takoj odšla po papir in začela packati. Kako je mene težko pripravit, da bi delala samo stvari, ki se morajo narediti v danem trenutku:):):).Vedno nekam begam z mislimi in posledično z dejanji.
Nastali so različni papirji, pokažem pa vam jih nekaj.
Ko sem se spomila, kaj vse imam še za opravit, da bom lahko prišla na zadnji žegenj, sem vodo v kateri so se kuhala jajca v olupkih pospravila in sklenila, da se bo papir lahko obarval tudi še kdaj drugič:):):)

Vsem želim vesele Velikonočne praznike!

15 komentarjev:

 1. Čebulna rdeča ti je krasno uspela, postaran papir je tudi čudovit, ampak vijolični pirhi... ti so pa fenomenalni. Ne morem se jih nagledat! Absolutno si moram zapomnit.

  OdgovoriIzbriši
 2. Luštni jajčki! Vijolični so res nekaj posebnega.
  Postaran papir - dobra ideja!

  OdgovoriIzbriši
 3. Lepipirhi,ampak papir mmmmmmmmmmmmmmm je lep:)

  OdgovoriIzbriši
 4. Čudoviti pirhi, še posebno vijoličasti in to brez kupljene barve. Postaran papir je fantastičen! Jaz sem pa čebulno vodo zlila na kompostnik, tepka :-)) Pa drugo leto, če se bom tisti trenutek seveda spomnila?

  OdgovoriIzbriši
 5. Super pirhi so ti uspeli, da o papirju sploh ne govorim! Fenomenalno!

  OdgovoriIzbriši
 6. Lepi pirhi in fajn si se spomnila potem še to s postaranjem. Tudi vam želim lepe praznike.

  OdgovoriIzbriši
 7. lepe praznike želim tudi vsem vam, ja kako po žensko si to vse napravila, pa saj veš da to zmoremo, vse hkrati in ti je prečudovito uspelo, zdaj bomo napeto čakali novih čestitk.. :)

  OdgovoriIzbriši
 8. Čudoviti pirhi in super postaran papir.
  Lepe praznike tudi tebi in vsem tvojim.

  OdgovoriIzbriši
 9. barva se je res super prijela - super ideja! :)

  OdgovoriIzbriši
 10. Luštni pirhi, sploh ta vijolični :-)

  OdgovoriIzbriši
 11. Kako dobra fora s papirjem. Res si iznajdljiva. In vijolično idejo si bom zapomnila za naslednje leto.

  OdgovoriIzbriši
 12. Vijolčni so res fantastični!...pa elastiko vidm, da si tud nucala :)))...papir si pa tud pošteno dobr napacala...sam si gal velik, zihr ti ga kej viška hod...ga boš mal šici prnesla, k nede boooooš...:P

  OdgovoriIzbriši
 13. Lepkani pirheki, papir je pa še boljši :) super ideja!

  OdgovoriIzbriši