sreda, 1. julij 2009

Spopad s šivalnim strojem

Vedno sem si želela znati šivat na šivalni stroj.Pa ne znam. Včasih sem še zarobila kakšne hlače. Enkrat sem celo naredila pet ali šest preoblek za manjše blazine.Tu pa se moje znanje konča.
Na Otočku pa so začele krožiti lepe torbice. Tako sem si jaz, ki sem pač "firbec" in trmasta kot istrski osel, priskrbela ostanke blaga in podlogo. Obrisala sem prah s šivalnega stroja in se lotila šivanja , tako na vrat na nos.Kot , da bi to delala vsak dan:):):)

Prva torbica- Alenka zakaj ne pogledaš 2X ,ali pa bolje 5X kako se kaj dela? Nastala je taka "pritlehna"-ponečedek na polni črti:):):)
Lotila sem se druge. Pazila, parala, šivala in molila, da v čolničku spodaj ne zmanjka nitke, ker ne vem če bi jo znala napeljat.Nastala je dokaj spodobna torbica.To pomeni:Za koga , je dobra-Je zame:):):) Tiste, ki znate šivati obvezno glejte samo s polovico enega očesa:):):)
Jaz pa sem si vtepla v glavo, da bom imela mošnjiček. Nastala je borša- žakelj.Šivati okrog!?!?Nemogoče, pa komaj sem začela šivat ravno:):):)Nastalo je tole. Saj če ne gledaš dna je še kar spodobno, pa notranjost sem vso pošila in zarobila na roke. Meni je lepa, kaj pa vi mislite?Saj ni tako slaba.Se mi zdi , da je toliko spodobna, da bi se lahko uporabljala za spravljanje kvačkanca in čolničkov. Prostorna je zadosti.
Moram pa nujno na kakšen tečaj tajvanščine. Ker je moj sin ugotovil, da ni čudno, ker se s strojem ne razumeva. Na njem je namreč napis:made in Taiwan.
Hvala bogu so prileteli metuljčki , da rešijo objavo. Da še vedno praznim čolničke.:):):)

9 komentarjev:

  1. Ma, carica si, da se lotis. Jaz se stroja ne znam vklopit, ceprav si zelim, da bi znala kaj zase izdelat :) Tisti metuljcki so pa cartig za pojest! :)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Šment, če ti temu rečeš spopad!!!! Jaz imam na stroj težave ravno prišiti še dva papirja za voščilnico! Meni so vsi tvoji izdelki ful dovršeni! metuljči mi pa itak vzamejo dih, sploh, ker sem itak nora nanje v vseh oblikah.

    OdgovoriIzbriši
  3. Uf, ja šivanje je tudi nekaj , kar je na moje seznamu - 1x se malo bolj resno spravi zraven. Super si se lotila, metuljčki so pa prekrasni, zdaj si pa grem res ogledat, kaj za eno čudo je ta "tating":-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Šivanje ti gre kar dobro, saj veš da je vsek začetek težak. Hitro se loti še kakšnega podviga pa bo:)
    Metuljčki so pa krasni.

    OdgovoriIzbriši
  5. uh, šivanje je pa nekaj kar je že dolgo na mojem seznamu želja.... Super ti gre - tako šivanje kot sukanje čolnička!

    OdgovoriIzbriši
  6. WOW!! These are all just awesome..You are one talented lady..
    Hugs, Linda

    OdgovoriIzbriši
  7. Šivanje ti tudi gre - bravo, bravo
    Metuljčki so pa itaq prečudoviti

    OdgovoriIzbriši
  8. Veš kaj prav nič slabo ni tole. Tudi jaz se s šivalnim strojem bolj kregam kot ne. Te pa zato občudujem kako uspeš narediti te stvarce z nitko in čolničkom. Sem si že ogledal filček o tem kako to nastaja. Me že prsti srbijo. Me pa zanima kej si dobila te čolničke?

    Bodi lepo, Tanja

    OdgovoriIzbriši