ponedeljek, 11. januar 2010

Domača naloga za Klavdijino ustvarjalno prčkalnico

Tole domačo nalogo oziroma izdelek sem poimenovala "Čaša kralja Arturja".
Že ko sem videla v trgovini to časo za sladoled sem vedela, da jaz v fimo ne bom oblačila sklede, kot ostale udeleženke delavnice. Že takoj sem vedela, da bo moj izdelek čaša, oblečena v granitni fimo.Taka kraljevska, starinska-Arturjeva čaša. Si prav z lahkoto predstavljam kralja Arturja, ki sedi s svojimi vitezi pri okrogli mizi in nazdravlja s tako čašo.
Seveda, če bi jaz obvladala fimo in , če bi me on vsaj malo ubogal, bi lahko res nastala umetnina. Tako pa vam pokažem tole.Moram vam priznati, da se mi je košček fima na "nogi"odtrgal. Ampak se ne sekiram pretirano.To je pač krhka starina:):):) Pa tudi poslikala je nisem s tiste strani. Saj tudi muzejske eksponate slikajo z lepše strani, a ne:):):):)
Ampak vem , da boste takoj ugotovile, da to pa res ne more biti čaša kralja Arturja, ker so na čaši s servijetno tehniko narejeni angelčki. V času kralja Arturja pa res še niso poznali servijetne tehnike.Ampak pustite mi , da sanjam:):):):)

12 komentarjev:

  1. Ooo, kok je dobra. Že brez patine je bila super, kljub onemu odkrhnjenemu koščku (sori,mi je še zdaj žal). Zdaj, pobarvana oz. s poudarjenimi luknjicami pa je še neprimerno boljša. Več kot dobro opravljena naloge, vsaj po moje :)

    OdgovoriIzbriši
  2. lepa je in dober se pije z nje

    Sir Lancelot:)

    OdgovoriIzbriši
  3. ooo, krasno. Zelo so mi všeč take zadeve. Sem gledala način te izdelave že v Unikatu, pa se mi je postopek zdel kar dolg in naporen, tako da vsa čast, da si to dokončala in to tako uspešno. Ona stran me ne zanima :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Veš, zelo dobro izgleda tale tvoja čaša :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Se nič ne vidi, da s Fimo ne bi bile na TI. ;)

    OdgovoriIzbriši
  6. čudovito delo, krasna čaša, ne pusti si vzeti sanj, imaš vso pravico...

    OdgovoriIzbriši
  7. Je pa tole super ratal,taprav kelih se ga ne bi branil noben vladar ;)).

    OdgovoriIzbriši
  8. Čaša je fantastična in kralj Artur se verjetno nebi branil piti iz nje. Angelčka sta mi pa zelo simpatična in super pašeta zraven.

    OdgovoriIzbriši
  9. mislim, da si se sam kralj artur grebel za tole čašo, ker je zares fantastična!!!!!
    iris

    OdgovoriIzbriši
  10. Uau, a ti, da ne obvladaš fima? To pa ne bo držalo! Skleda je čudovita!

    OdgovoriIzbriši
  11. hmmm ... sem se odločila, da mi je všeč :))))) mal zaradi barve, mal pa zaradi angelčkov :))

    OdgovoriIzbriši