torek, 13. april 2010

Huda bolezen

Perlice, perlice,perlice,....Trenutno imam samo še to v glavi. Čisto so me obsedle:):).
Tole zvezdo sem našla na spletu, takoj mi je bila všeč in sem si rekla: Tole Alenka pa moraš narediti. In se začne saga o zvezdi, ki bi se kmalu spremenila v tragedijo ali pa bi povzročila mednarodni incident.
Torej na spletu naletim na madžarskoi blog, ki ima ogromno vzorčkov za perlice. Madžarsko ne razumem čisto nič, ampak zdaj že vem, da se vzorčku reče minta:):) Do tu vse v redu in lepo. Jaz vesela, kot radio. Prejšnji teden, en dan med letanjem po mestu, stopim v Prometeja in vidim luštne micene perlice velikosti 2X2, proizvajalec Rayher. Seveda kupim:):):)
Tako moja minta zvezde in nove perlice - super kombinacija. In se lotim dela. Delam po načrtu, delo gre počasi in ko začnem iz kvadratkov sestavljati zvezdo se vse zalomi.Tolčem čez Madžare, da kakšne načrte, pa dajejo na splet.Tolčem potiho:):) Začnem znova. Podrem zvezdo in jo ponovno šivam skupaj- zgodba se ponovi. Točem glasneje!!!!! Sedem za računalnik, študiram, podiram in ugotovim, da vzorec za kvadratke ni pravi. Bes narašča!!!! Naredim kvadratke po spremenjenem vzorcu in šivam zvezdo. Ni dobro!!!!!!!!! Zdaj že udrham čez Madžare!!!!!
Študiram, buljim v računalnik, buljim v grdo zvezdo, štejem perle, vrstice in sklenem, da perle niso prave. Tako, zdaj so na vrsti Nemci. Kake perle to delajo, pa saj oni so pa ja pojem natančnosti,pa...... V glavi se mi ves čas motajo perle!!!!!!! Potem pa mi "klikne", da sem pa mogoče kriva sama, ker pač ne razumem madžarsko. Poleg slikic je tudi par besed in to je bilo zgleda zelo pomembno in mi je vzelo 2 dni:(:(:( Sešijem zvezdo po ideji, ki sem jo dobila in jo pokažem na blogu:):):):)
Dobro, da smo tako daleč od Madžarske in Nemčije, ker sicer bi imeli naši politiki ogromno dela z reševanje spora, ker tako se pa ja ne govori o drugih državah in državljenih. Po vrhu pa so to nam še prijateljski narodi:):):).
Za primerjavo velikosti prilagam kovanec za 1 euro.
Okužila sem pa tudi hči, ki je naredila zase zapestnico, sicer malo ožjo, ampak zelo lepo. Hitro je zakapirala, kako se stvari streže in je hitro končala. V glavi pa mi je ostal delček pogovora med delom.
Ona: Mami pa kaj maš tolk smotan laks?
Jaz: Kako smotan?
Ona. Prozoren je!!!!

21 komentarjev:

  1. hehe, si me prav nasmejala :)...no jaz sem v takšnh odnosih, kot si ti z Madžari z Francozi :o)...Nemce pa pustim pri miru, ker čez Japone in njihove perlice jih ni...Tudi jaz sem že anredila takšno zvezdo, pa mi je na eni strani vleko in je šla v reciklažo, tvoja je pa krasna...pohvali h čerko, odlično ji gre!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pridna mami in hči. :) Si me nasmejala s tem mednarodnim incidentom. A si morala madžarski slovar it kupit al pa celo plačati prevajalca? :)

    OdgovoriIzbriši
  3. NatashaMay nič nisem kupovala, pa zapravljala denarja.Sem s slovenskimi možgančki mal pomigala pa je na koncu šlo:):):)

    OdgovoriIzbriši
  4. A pa ti veš, da si neverjetna! Česar koli se lotiš, z vsem nas dotolčeš. In potem daš kovanec zraven... Kje sem že to vidla? :D

    Super perličarki sta!

    OdgovoriIzbriši
  5. Uauuu dobri sta , obe ti in hči. Marička jaz se tega ne lotim niti pod razno :-) Fimo lažje primeš v roko :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. :))) ja, laks je pa res smotano prozorn :)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Super si tole naredila in opisala.

    Pohvale tudi hčerki.

    Atenka

    OdgovoriIzbriši
  8. Krasni izdelki! In smešno je to, da na koncu se pa nič jeze ne vidi gor ... ampak samo lepa celota iz pici mici malih koškov!

    Bravo!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ejejej ... ti pa tvoji ponečedki ... ampk zdej si se pa končno ujela v nekaj kjer težko gulfaš ... moreš kr dobr napenjat mozak, da spravš perlice v taprav vrstni red ... perlice niso fimo al pa papirčki v katere lahko marsikej skriješ ... heheheh ... uglavnm všeč mi je tvoja vztrajnost in nova tehnika s katero se spopadaš ...

    OdgovoriIzbriši
  10. O ti presneta bolezen, pa da tkole dolgo drži :))) A v lekarni nimate nič arcnij proti temu? No, pravzaprav bi bilo škoda, če bi imeli. Zgleda nadvse kjuti. Pa tvoje veliko dete je tudi pridno. Sta se oba po tebi vrgla :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Huda bolezen....za katero še niso iznašli zdravila in upam, da ga tudi ne bodo. Kar naj traja tale tvoja bolezen.

    In hčerina zapestnica......mah ja, vedve sta neozdravljivo bolani. Priklon do tal za tvojo vztrajnost.

    OdgovoriIzbriši
  12. Sploh ni važno kolko si bentila. Zvezda je čudovita. Ampa jaz še zmeraj ne morem pozabit tistega tvojega srčka :)
    Hči je pa tudi pridna. Pa res imaš smotan laks, no. Lahko vi barvnega kupla :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Te je pa res zagrabilo in prav je tako, ker ti super gre :)))

    In res smotan laks no :)))))))

    Čakamo naslednjo stvaritev!

    OdgovoriIzbriši
  14. Čudovita zvezda. In zapestnica tudi seveda. Te smem vprašati, katera tehnika je to? Že nekaj časa gledam na netu takale zapestnice ampak ne vem katera tehnika in kako iskat...:(
    Mi boš zelo pomagal tudi če poveš, kje se jo da naučit:)
    Hvala ti.

    OdgovoriIzbriši
  15. Prekrasna zvezda, pa tako majcena, tudi hčerin izdelek je lep :-))

    OdgovoriIzbriši
  16. Teya to je peyote stich.Naučiš se ga lahko sama, pobrskaš po netu in poskušaš, tudi na youtube je veliko tega. Vsaj tako sem se naučila jaz:):)

    OdgovoriIzbriši
  17. Teb se je res čist sperlalo.Takoj na urgenco,to je huda bolezen:)Boš šla prek vrste:):) pa še hčer se je nalezla,a jej jej....:)

    OdgovoriIzbriši
  18. Alenka hvala. Še eno vprašanje (vem, vedno samo sprašujem:) a moraš za to tehniko nujno imeti kake posebne perlice a maš lahko pač take ki jih tut u hoobyartu kupiš?

    OdgovoriIzbriši
  19. Teya--Perlice naj bi bile čimbilj enake velikosti in po možnosti ravne.

    OdgovoriIzbriši
  20. Alenka hvala ti za vse odgovore. Se bom tegale kar kmalu lotila. Mislim pa, da se bom za nesavet še kdaj obrnila nate, če dovoliš seveda.

    OdgovoriIzbriši
  21. Ha ha, tale tvoja objava pa je bila za nasmejat se. Vidim, da je bilo zelo 'mednarodno sporno' preden je nastala ta zvezdica :-) Krasna je in tako micena, verjamem da je bilo potrebno veliko živcev.

    Pa mama, drugič prosim neprozorni laks, ha ha :-)

    OdgovoriIzbriši