ponedeljek, 31. maj 2010

Evo mene:):)

Saj je že "cajt"!
Kaj sem delalal? Počivala-NE! Ustvarjala- NE! Uživala-NE!
Za mano je grdih, čudnih, težavnih, depresivnih in ne vem še kakšnih 10 dni. Sem malo čuden človek, ki ne mara velikih sprememb, težko se navajam na nova okolja, za katera imam že v začetku slabo mnenje, ....Sem pač malo čudna:):)
Še vedno mi je grdo, težko, neprijetno, ......
Delam v lekarni. In že 18 let in pol sem delala v isti , mali , prijetni lekarni, ki mi je prirasla k srcu. Lani so se začele spremembe, ko so nekatere sodelavke zapustile lekarno, ker so šle v pokoj, ali pa zapustile zavod zaradi boljše službe. Že to me je "potolklo". Zdaj pa smo se preselili v novo zgrajeno lekarno, sicer je skoraj na isti lokaciji, tudi stranke so iste, kolektiv je enak, vendar........... Meni ne gre, ni mi všeč,....Pa ne da bi mislile, da se bojim dela, selitve,...... Ni mi všeč nova lekarna in težko grem tja. Ta vikend smo se selili in 10 dni pred tem je mene "zvijalo". Sem pač malo čudna:):):)
Danes sem prvi dan delala v novi lekarni in ......Ko bi vi vedeli, kako sem to težko "pregurala"!Bilo mi je še težje, kot v soboto, ko smo 14 ur pakirale in prestavljale artikle, ali pa v nedeljo, ko smo še 7 ur urejale police v novi lekarni. Danes sem se morala zares posloviti od meni ljubega prostora, ki ima dušo, kjer so spomini na lepe in grde čase, kjer je temen les dihal z nami,....
Začela sem v novi , svetli, lepi, ampak po moje brezdušni lekarni.
Ljudem je nova lekarna všeč, še bolj jim je všeč, ker smo "lekarnarce" iste, ampak jaz.....
Trenutno mi ostane samo Kinder čokoladica in fraza iz reklame:"Saj bo šlo:):):)"

Naj pa vam pokažem, kaj mi je vseeno uspelo narediti v tem "črnem " tednu:):)
Tale je za Kreal. A bo dobra?
Prišle pa so tudi naročene delica perlice za obesek iz bonbončka in upam, da ga bom končno začela delat:):):)

24 komentarjev:

  1. A dejno dej jamrat ... sej vem vsaka sprememba zna bit sila nadležna ... ampak, ko ti je najtežje se spomi name, ki vsak dan prevozim v obe smeri 140 km, da sem v nesimpatičnih prostorih, pa vseeno živim ... ;o)

    Verižica za Kreal je pa super ...

    OdgovoriIzbriši
  2. Verjamem, da ti je težko ... ampak se boš navadila.
    Verižica je super!

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, take spremembe znajo biti pa zelo zoprne :-(
    Čudovit obesek si naredila za Kreal.

    OdgovoriIzbriši
  4. Vem, da so spremembe težke in tudi veml kako si težko poslavljala od starega prostora. Ampak vse bo še dobro. Lahko te pridem kdaj razveselit in it polepšat dan in da ne pozabim: o hudo kok je to lepo pa čist sam moje je joj kok bom važna k bom mela okol vratu. Če bi lahko prilepila smeškote, bi bili na tem mestu sami tisti, ki delijo objem... zato pa en velik HVALA

    OdgovoriIzbriši
  5. Pa še to: barva mi je tako lepa, da se je kar nisem mogla nagledati.

    OdgovoriIzbriši
  6. krasen obesek...
    glede službe in prostorov... tudi ti bodo dobili dušo. ta hip je pač še ne morejo imeti, ker se jih čas še ni dotaknil... naj se ti novi koraki čim prej utirijo v star ritem zadovoljstva in navezanosti. ni hujšega, kot delati z odporom ali v negotovosti. le pogumno - kdor lahko izdela tak čudovit nakit, lahko tudi novi lekarni pomaga vdahnit bistvo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Verjamem, da ti je hudo, vendar dejansko boste zaposlene in tudi stranke vdihnile domačnost v ta nov prostor. Boš videla, da ko boš čez kakšno leto brala tole objavo, bo to le še bežen spomin!

    OdgovoriIzbriši
  8. Verižica je čudovita in Kreal gotovo prav pokonci gre, ko jo nosi (hihihi).

    Kar pa se sprememb tiče - te hudo hudo dobro razumem. Tudi meni spremembe povzročijo toliko stresa in skrbi, pa ni nujno, da so to spremembe na slabše. Rada imam rutino in navajenost na nekaj, zlasti pri pomembnejših rečeh - meni je bila npr. zelo stresna selitev iz ene pisarne v drugo...Pa sem izpadla čudna in me ni nihče razumel, ker sem "ja prišla v toooolk lepo pisarno". Meni je pa takrat največ pomenila moja stara miza, na kateri sem si scufala toliko rokavov. ;)
    Drži se, boš videla, še malo, pa ne boš hotela svoje nove lekarne zamenjati za nič...

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja, ni lahko spremeniti okolja kar tako. Sploh če zapustimo nekaj, kar nam je bilo ljubo in je imelo veliko spominov in kot praviš dušo. Tudi jaz imam rada kakšne take prostore, ne pa pa te sterilne trgovinice, tako značilne za današnji čas. Želim ti, da bi se čimprej privadila in da bi se počutila bolje.

    Obesek pa je krasen, res lepa barva.

    OdgovoriIzbriši
  10. ooooo, jst pa te popolnoma razumem, saj sem na istem ali pa še na slabšem....tudi mi smo selili ordinscijo na novo lokacijo ta vikend, vedndar je bilo tolk micenih stvari za spakirat in tolk za razmišljat kako in na katero mesto jih pospravit, da pravzaprav nimam časa , da s ukvarjam s sabo....danes pridejo prvi oz.stari pacienti in me je kar groza kako bo, saj bo treba kakšnemu razlagat zakaj smo se seelili, vendar je to dolga in žalostna zgodba....zato zdrži, se veseli novih prostorov in jim vdahni delček sebe, saj veš prišla si v prostor, ki je samo prostor-dom, delovno okolje pa naredimo ljudje...kar pogumno...
    Obesek je pa lep, čist tak poletno obarvan...

    OdgovoriIzbriši
  11. Človek je ena taka žival, da se vsega navadi slej ali prej. :) Upam, da boš našla tudi v novih prostorih kakšen žarek, ki ti bo polepšal dan. HUG
    Sedaj, ko približno vem, koliko je dela s temi trikotniki, jih občudujem še bolj. Fantastičen je.

    OdgovoriIzbriši
  12. Alenka, sprememba je huda, ampak verjamem, da bo s časom tudi nova lekarnica pridobila dušo in se boš enako udobno počutila v njej kot v stari lekarnici. :) Obesek je seveda fantastičen.:)

    OdgovoriIzbriši
  13. No lepo, da si se kljub vsemu oglasila...te razumem in vem, da ti ni lahko.Ampak sej veš...vse bo minilo, vse se bo poštimalo. Ti pa želim, da mine čimperej...da ti tvoja trma pomaga prebroditi odpor in ti pomaga se navaditi na nove prostore.
    Kreal fouš sm ti!...(hkrati se pa tolažm, da sploh ni v mojih barvah:P )

    OdgovoriIzbriši
  14. Uauauu tole je pa obesek, nore barve in krasna izdelava.
    Držim pesti, da se čimprej navadiš na nov delovni prostor. Saj bo, držim pesti!

    OdgovoriIzbriši
  15. O te razumem, najbrž bo težko dobila lekarna tisto dušo, kot jo je imela stara, a ti se boš privadila, saj veš kako smo trpežni, postanemo neobčutljivi, upam, da se boš čimprej privadila na novo okolje, drugega ne bo preostalo, če ne misliš narediti korenite spremembe, obesek pa je čudovit, obdarovanka bo gotovo vesela... vse lepo ti želim

    OdgovoriIzbriši
  16. Veš kaj , saj verjamem , da ti ni lahko, sam , če so v novi lekarni vse punce tok fajn kot si ti, bo ta hitro dobila dušo in tebi bo potem lažje hoditi vanjo,na staro bo pa lep spomin ostal.
    Obesek je pa lep in Kreal sem fouš, da ga ima, se pa tako kot Klavdija tolažim s tem , da ni glih v mojih barvah :p,:p.

    OdgovoriIzbriši
  17. Sory ,sem šele zdaj vidla,da se mi je eden na računalo prštulilin se ni odjavil :-((.Bojo sankcije !!

    Lepotička je pa še pri men, pa spucala sem jo tud po tvojih navodilih, zdej pa pomorščaka čaka, da se nasonči, pol jo pa dobiš nazaj.

    OdgovoriIzbriši
  18. Obesek je krasen, ostalo se bo pa tudi počasi uredilo..vsaka stvar rabi svoj čas, tako kot najino kofetkanje v bližnji prihodnosti ;)

    OdgovoriIzbriši
  19. Dej Regica nkar ne obupuj,ssej bo boljš,taka trmasta in vztraja dečva se pa ja ne bo dala.Vse lepo in grdo pride ,pa tud mine.Nasmej se punca,tko k se ti znaš:):)

    OdgovoriIzbriši
  20. Hmmm, zdaj me pa hudo firbec matra katera si :) Po opisu sodeč delaš v "naši" lekarni in sva se skoraj verjetno že kdaj videli :) Ste se preselili v lekarno zraven ZD-ja, pri cerkvi?
    Aja, v bistvu pa sem nameravala obesek komentirat :) Dobro ti gre prepletanje, dobro!

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja, Kate najbrž misliva isto lekarno.Pridi kaj, pa selahko spoznava:):):)

    OdgovoriIzbriši
  22. :) Pridem sigurno še ta teden, samo povej a dop. ali pop., da ne hodim zastonj:)

    OdgovoriIzbriši